Hållbarhetskommunikation

Kommunikationsstrategi

Respect hjälper våra kunder att ta fram en egen kommunikationsstrategi för hållbarhet. Då tar vi hänsyn både till det nuvarande och men också det framtida hållbarhetsarbetet. Vart bör kunden vara på väg med sitt hållbarhetsarbete? Vilka insatser gör mest nytta och stärker samtidigt varumärket mest? Är allt det viktiga som görs synligt för omvärlden? Vi hjälper våra kunder att lyfta fram och synliggöra sitt hållbarhetsarbete.

Hållbarhetsredovisning

Vi på Respect hjälper också våra kunder med hållbarhetsredovisning enligt den internationella standarden GRI, Global Reporting Initiative. Detta ger kunden en god överblick av sitt hållbarhetsarbete, med möjlighet till intressentengagemang och dialog. Här erbjuder vi allt från strategisk rådgivning till produktion av färdig rapport samt verifiering.

Seminarier och event

Respect erbjuder dels inspirationsföreläsningar men vi kan också bistå dig så att du själv kan presentera ert hållbarhetsarbete på ett trovärdigt och engagerande sätt. I våra projekt och satsningar ingår i stort sett alltid utåtriktad verksamhet såsom ett seminarium, en konferens eller ett event. För att kunna bygga ett hållbarare samhälle är det viktigt att vi lyfter fram de goda exemplen så mycket som möjligt och väcker uppmärksamhet kring de utmaningar vi har framför oss.

Opinionsbildning

Ofta krävs det en förändring för att vi ska kunna göra tillvaron mer hållbar. Förändringar kräver alltsom oftast politiska beslut. Av den anledningen kan vi hjälpa våra kunder att opinionsbilda för sin sak för att väcka debatt och uppmärksamma berörda politiker om att vi behöver få till en förändring. Här kan vi bistå kund med allt från debattartiklar till Almedalssatsningar, möten med politiker med mera.

Utbildningar

Vi skräddarsyr utbildningar inom hållbarhet, både interna och externa. Utbildningarna kan vara så korta som en timme eller en halvdag men de kan också röra sig och en dag eller två. Om ett hållbarhetsarbete ska lyckas är det viktigt att alla medarbetare förstår vad hållbarhet är och varför det är viktigt. Att som medarbetare förstå och känna sig delaktig i arbetsplatsens hållbarhetsarbete frigör oftast en extra arbetsglädje, engagemang och stolthet över sin arbetsplats.